Révolution + élections !

Image

http://www.elections.ca

Screen Shot 2014-04-28 at 14.40.12

ELECCIONS 2014Screen Shot 2014-04-28 at 14.40.45Screen Shot 2014-04-28 at 14.40.45Pel que ens han comentat els Quebecois n’estaven una mica farts de la Pauline, es veu que le Partit Quebecois ha volgut abastar molts sectors i caure bé a tots (com fa el PSOE, PSC, PSPV, oh PV! a la nostra terra) i hi ha molta gent a la qual això li ha disgustat. De fet, es veu que han fins i tot mostrat un discurs una mica massa purista i fins i tot xenòfob. Mmmm, el resultat és que han perdut i bé. 1 any i mig només al poder (és el que passa ací si guanyes amb majoria simple). Ara regnarà 4 anyets le Partit Libéral du Québec. Hi ha molts que també estan ben degouté, ja que no s’imaginaven que anava a guanyar per tant.

Ens hem trobat en quatre situacions diferents:

1. Els amants de Catalunya que diuen que el conflicte Québec – Catalunya és exactament idèntic: llengua, identitat, relació amb l’estat.

2. Els que diuen que Québec té el francès sí, i que està bé mantindre’l, però que, de lluny no té molt a veure amb la nostra història, tenim motius ben diferents per demanar la independència i Catalunya no és de ben lluny la regió més pobra de l’estat, ans al contrari (ans tete!, ans!), dóna i rep ben poc. Això no és una relació d’amor que funcione OK.

3. Els monolingües que, tant els hi fa si és parla francès com xinès. Potser estan més oberts a l’hindú perquè han estat a l’Índia i tenen súper bons records mentre fumaven una shisha a vora del Ganges i contemplant les vaques. Qui sap? Hi ha gent que troba més atractiva una llengua llunyana que l’idioma que escolta i viu cada dia i que es parla a la terra on treballa i, com dirien els suecans, on es guanya les faves.

4. La gent normal, que passa i ni opina. Això és universal, n’hi ha d’aquests everywhere.

A mi m’encanta quan em trobe el grup 1, és guai, em fa riure molt, perquè són com jo, però en versió americana. Anyway, els que més prop estan de ser objectius i del que crec que és la veritat, històricament parlant, són el grup número 2. Il semble, que Québec és la terra més pobra del Canadà i la que més rep de l’estat. Em va sorprendre, de veritat.

No tardarem a anar a Toronto, a la regió d’Ontario i veurem la diferència.

🙂

 

Anuncis

About the post

Uncategorized

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: