Maine i els seus costums

Maine Song

Graciós veure que la gent que canta aquesta cançó, me la podria haver creuat perfectament al parking lot de la platja. (O bé, potser ells aparquen al yacht park. It’s another level, another league). Bé, no m’ho esperava jo això. Ha estat un cap de setmana ple d’improvisacions i sorpresetes, gracioses, de les bones. Eixírem de Mont-real a les 19h de Snowdon, al barri Côte-des-neiges, del qual únicament conec el cinema que porta el mateix nom i el passetget per arribar-hi a través d’Outremont (m’encanta dir-ho!). És un barri amb bastant ambient, em recorda a Saint Henri (també a l’oest i amb i llatina si es diu en francès), està ple d’estudiants a causa de les universitats de Montréal, Edouard Monpetit i Lasalle (una mica més a l’oest).

Allà ens esperava Geneviève amb una preciosa furgoneta couleur bourgogne (m’encanta aquest color i el seu nom en francès). Entrem i esperem un xic francès (notamment, tant en francès amb el característic “puis” i no “pis” i també en anglès [els exemples no es poden transliterar]). Arriba, seu i parlen. Nosaltres també, en català, el nostre francès i el nostre anglès. En marxa cap a Burlington (Vermont) per buscar un amic de la conductora (amistat conseqüència d’una relació amb la germana de la conductora, però tot ha acabat bé, tots es parlen i són amics i dormen junts [què vol dir això? Vull dir que dormen junts a la tenda, per pura necessitat!]).

Nervis a la frontera amb els Estats Units. Aquesta no l’he trepitjada mai: Vermont, sona molt i molt bé. Sona a vi, a natura verge i productes bio, eco, fotos que no necessiten retoc lowfi ni filtres de saturació retros, perquè ja ho és i ja ho té tot. És bonica, pintoresca (la part que jo he vist, Burlington en tornar… i quins gelats! Ben & Jerry…), hi ha més cultura que l’average US i només a Burlington, de la mida d’Ontinyent (40 000 habitants) abarca 4 universitats diferents. Yeah, that’s great. IMG_4642IMG_4646

 

 

 

IMG_4656

IMG_4590

Abans de veure tot això, havíem de passar la frontera… però, com heu pogut esbrinar, la passàrem.

Pressing amb més o menys força de la que calia els thumbs i la resta de fingers i després de sentir-me apel·lada per un you, come! que denotaven una manca de respecte típica de les “autoritats”, tanquem passaport, pugem al cotxe i ja som als United States of America, man!

A la 1 de la matinada ens clavàvem a Ogunquit, després de creuar Vermont i part de New Hampshire (l’estat lliberal on no cal portar cinturó, ni casc, ni pagar taxes per cap producte adquirit!).

Es veuen cartells (tots amb un estil que jo anomene “pin i pon”, en concordància amb la finor i puritanisme arquitectònic) que diuen No vacancy everywhere, així que aparquem darrere d’una grocery store, que serà el nostre càmping durant unes horetes. Baixem els seients i estirem la manta al terra (demà l’estirarem per sobre nostre! quin fred la segona nit!). Finalment en posició horitzontal! Que bé dormim amb música de country de fons i tot!

IMG_4573IMG_4582DSC00124 DSCF1505-Edit ogunquit-beach

IMG_4566

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Wheels and waves… canviem les taules de surf per dues de paddle surf (i rems) i dues de body surf. Com que som tan valents, lliurem també els neoprens… i no pensem que l’aigua és a 65 ºFahrenheit, és a dir, a 18 graus dels nostres. Ole nosaltres!

M’agrada el paddle surf, moment de relax i
(des)equilibri, contemplació al mar des de dalt i de les ones des de baix. Molt bonic,  un descobriment!

IMG_4606

Fem paddle surf tota la vesprada amb unes tronades que aguaiten per les cortinetes de Maine, però que potser es dirigeixen cap a Massachussetts o més al nord de l’estat dues vegades, perquè no ens cau ni una gota fins l’hora de sopar.

La naturalitat i improvisació de les cambreres són admirables. No em vull estendre en aquest terreny, em fa una mica d'”ois” fins i tot. Uff, what a society més brainwashed mare meua! Només puc dir que les frases: What can I do for you tonight?, I’m coming back?, how is it all going for you here?, any more wishes?, sure!, any more wishes?, anything else next to tap water? sonaven a concurset de TV i a les pel·lícules i sèries que ens hem anat empassant des de la rostra adolescència. És real i és vertaderament insubstancial, frívol, ple de floritures i alhor a buit, va, trivial, SUPERFICIAL. El millor de tot és que dins del restaurant o sopàvem 2 cambreres s’estaven discutint tot just sense fer l’esforç de mirar-se (fent l’esforç per no mirar-se una a l’altra), la cambrera que em feia la cara bonica a fora, va eixir del lavabo sense dir-me ni hola (m’ha canviat la cara?), l’altre cambrer de la barra feia com si xiulara sense emetre cap so i com si no escoltara sense deixar d’escoltar. L’altra cambrera em deia be careful per si al lean amb la wall em tremolava la cama. Sempre normes, sempre being careful not to being close to cross the line.

Uff, en veure Mont-real des del pont Champlain em sentia tan lliure de nou. No hi ha res com estar a casa, i quina casa tenim! Quin luxe!

 

IMG_4562

 

Un cap de setmana molt bonic, amb gent súper bona, oberta i amb un estil de vida ben diferent al tradicional o al que és més fàcil trobar. Ella, 32 anys i 4 fills (el segon i la tercera són bessons), estudia i treballa, separada i amb un novio des de fa només un mes. Ell, 35 anys, ha viscut pertot arreu menys al seu país d’origen, Colòmbia, el qual visità l’any passat després de 10 anys. Resident a Burlington i treballador per al govern dels EUA. Interesting.

 

 

Se m’ha oblidat esmentar que les cases eren immenses (quasi tant com els cossos de la gent!) i cares, clar. Bush té la seua residència d’estiu a poques milles d’Ogunquit i Wells, a la població de Kennebunk Port. New England, new yuppies, això en diuen. M’ha agradat vore-ho, però no sé si em senc bastant còmoda per estar més temps que 2 dies i ben ocupada.

IMG_4567   IMG_4568  IMG_4575 IMG_4578  IMG_4587

Perkins-Cove-Maine

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: