9N 2014 – Cau un altre mur

Crec que aquesta darrera nit, tots els que anàrem a votar o que estàvem per allà amb tot l’ambient a les associacions o als llocs habilitats anàrem a dormir i ho férem amb un gran somriure. De fet, ens vam passar el dia somrient, emocionats, amb llàgrimes, abraçant gent, donant-nos cops d’esquena… Va ser una gran dia de germanor i de pau. Un camí ben tranquil cap a la llibertat.

A Mont-real votà un total de 236 persones, 4 van vindre de Vancouver (només per a 2 dies! exlusivament per a votar, això són ganes i aquell vot hauria de valdre més! 🙂 són 5 hores de vol de Vancouver a Mont-real i potser uns 300-400 dòlars…). 36 hores de distància amb un dels que també van vindre de ben lluny, Saskatchewan, però a més, de la part nord fronterera ja amb Territoris del Nordoest. Al xic just se li acabava el contracte i ara anava a viatjar amb el seu cosí per Quebec.

Un altre de lluny (però clar, després d’això no pareix tant) venia de Boston, amb la seua dona dels EUA. La dona m’explicava que s’havia passat el viatge en cotxe dient que era molt important, i que, una vegada que podia fer alguna cosa des d’ací, doncs, l’home s’havia animat a fer 5 hores llargues de cotxe per manifestar la seua llibertat com a català i enviar el seu vot. Em va fer especial gràcia una parella, ella catalana de Navàs i ell canadenc que vivien a Laval i que ja portaven 20 anys ací. L’home quebequés parlava el català tan bé que no hauries dit mai que era d’ací (bé, potser per la cara de bona persona, guiri, tipica dels canadencs amb el somriure de complicitat i el “pole-pole” característic. Ella estava emocionada i ell preguntava per tot i ens tractava súper bé a tots els voluntaris.

Diversos… uns quants… molts… amb el DNI caducat i sense el registre. Recorde un que ja havia marxat i finalment el vam buscar perquè tornara i participara perquè portava el passaport i potser, com que a Mont-real no es feia recompte sinó que era un punt de recolecció de vots; per tant, quan el vot arribe a Catalunya, ja veuran allà si l’accepten o no. La feina ací era de fer participar la gent (clar, vàlidament!).

Històries de deportació d’estudiants despistats, catalans viatgers que havien viscut pertot arreu i sabien més d’Alacant que jo i se sabien tooooots els tipus de visats diferents, catalanes pijetes empadronades a Menorca i que votaren però sabent que el seu vot era completament invàlid, catalans grans molt ben preparats amb totes les factures de Catalunya a sobre i molt emocionats, gent que venia de molt lluny, gent que tenia accent francès quan parlava català, gent que… gent que contagiava felicitat i tenien els ulls anegats de llàgrimes, gent amb bebés i xiquets que potser no recordaran ja mai formar part d’Espanya, gent que venia i marxava ràpid, gent que no tenia hora i es va quedar amb nosaltres un parell ben bo d’hores xarrant amb la gent que entrava i eixia i fent-los quedar-se també, gent coneguda que et trobes per casualitat, gent valenciana que portava des dels 18 anys a Barcelona i tenien accent d’allà perquè abans no parlaven valencià, gent espavilada, gent jove que ja s’ha integrat i que porta un parell d’anys i no li importa quedar-se un parell més.

Memorable, no sé si dir únic perquè cada 11S està sent així d’emotiu. Endavant que ja queda poc!

Resultats:

http://www.participa2014.cat/resultats/dades/ca/escr-tot.html

Cobertura internacional:

http://www.vilaweb.cat/noticia/4218905/20141109/premsa-internacional-9-n-catalans-fan-cas-prohibicio-voten-independencia.html

A Mont-real

IMG_6285

IMG_6306IMG_6286

A Catalunya

9nreus  9n

A Londres…

http://www.ara.cat/arabassas/Londres-Mapa-9N_3_1245505453.html

A Brussel·les: https://twitter.com/ancbru

Anuncis

About the post

Uncategorized

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: