LA GRAN MURALLA 万里长城

17 d’octubre

Aquest és el primer any que no felicite Jordi, el meu mestre d’oboè.

Wow, Pequín i la muralla! Sobretot la muralla…

Estic bastant feta pols hui. Des que he arribat a la Xina no he descansat gaire.

Ara que senc el beep beep del mòbil em ve al cap dir que ací ni Google, ni Facebook, i Twitter funcionen. El que més toca el nas és Google, que clar, és on busques el què i com anar. Ara faig servir Bing i Maps Me.

IMG_8208

Ai, estic ací dalt al meu llit (que és el de dalt, el que mola) com aïllada, però de veritat, ara parlar anglès i… mira, pels australians encara perquè m’han caigut bé, però hi ha una parella d’anglesos que són tan egocèntrics. Els hem conegut a l’excursió i ni l’accent de Londres em fa ja gràcia. Sort dels portuguesos que també hi eren al mateix grup. És que… Som diferents de veritat. No tenim els mateixos referents. Amb els protuguesos no hi ha cap mena de malentés, tot normal, tot fàcil i no ens importa de què parlaven els anglesos (de fet, no s’entenia i ells no feien l’esforç de vocalitzar tampoc). Els pregunte a la taula quan dinàvem Where are you from?, responen la seva i res de sentit comú o educació i entendre que jo el que volia era entaular una conversa i dos monosílabs com And you? hagueren sigut perfectes per començar. Potser són racistes?

Tornant a la muralla, ens hem despertat a les 6.30, dutxa i el bus venia a per nosaltres a les 7,30 (crec). Anàvem a la part de la muralla que s’anomena Mutianyu, que es troba a 80 km al nord de Pequín. Pel camí anava pensant “aquest smog que no se’n va?” i estav tot ben gris a la falda de la muntanya quan hem arribat als peus de la muralla. A mesura que anaves pujant la muralla, pareixia que el gris es difuminava, però és increïble que siga possible mirar directament el sol en aquest país (o almenys, en aquesta regió) sense que et coguen els ulls, com si fora una farola. Hi ha tant de núvol, de fet, no es distingeix la forma dels núvols, perquè és tot una capa densa de gris, una thick breeze ben humida quan estaves per allà dalt. Però mare meua, m’he quedat amb ganes de passar un dia més allà caminant i descobrint quilòmetres de muralla i veure com s’amaga el sol i com torna a eixir entre els murs milenaris.

Hem arribat amb l’australià Liam i els portuguesos Bruno i Paulo a la muralla, cap a la torrassa 25 o 26, la part que ja no estava restaurada. Hem pujat amb telefèric per avançar temps (el telefèric clar, no estav inclòs amb el preu… s’ho cobren bé bé bé tot, però val la pena perquè així ja comences a la torrssa 14 (t’eslvies 800 metres de pendent cap amunt) i després han sigut dues hores per pujar i dues més per baixar fins al restaurant, on el grup es retrobava després de l’expedició (més llarga d’alguns, molt exprés per a altres).

 

La muralla és realment increïble, magnificient, extraordinària. M’he emocionat quan l’he vista, sobretot contemplant la trajectòria entre els núvols i alguns raigs de sol fins el final des de dalt. Hi ha un tram de la muralla on es millor no aturar-s’hi ni mirar molt cap avant perquè costa. Escalons alts i estrets, molts escalons… I així hem seguit fins quasi la torrassa 29, que és la final ja. Però, quina recompensa! És tan bonica, una meravella. No me’n volia anar d’allà.

 

El camí cap a la muralla no és que siga molt bonic. Veus gent rentar-se el cabell amb poals a la porta de casa, cavant manualment el terra per clavar tubieries, carrers sense asfaltar… Es veu una clara diferència quan un lloc és turístic i la resta.

Oh! Hem dinat (ràpidament, ací res de sobretaula) en un restaurant boníssim, hi havia molt de tot (crec que res de gat ni de gos, afortunadament). Ai, ara mateix tinc una fam…

Espere no creuar-me amb molta gent, perquè no m’abellix gens parlar anglès right now. Mira, alemany o castellà, encara, però no amb espanyols. Com mola, a l’excursió d’avui no hi havia cap espanyolito a l’excursió! Iuju!!

Me’n vaig a sopar. Demà… més! Cap a la campagne xinesa!

http://topdocumentaryfilms.com/great-wall-of-china/

Anuncis

About the post

Uncategorized

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: